Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Γενική Επισκόπηση – κοσμική αστρολογία Σεπτεμβρίου 2017 από την Αλίντα Κανάκη !



Το καλοκαίρι μας εγκαταλείπει και ο Σεπτέμβριος μας εισάγει στο φθινόπωρο και μας προσγειώνει στην πραγματικότητα, μετά από μια περίοδο διακοπών, χαράς, αργών ρυθμών και πιθανής ραθυμίας. Σαν μήνας, ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά καλός για όλα τα ζώδια. Θα είναι μια περίοδος με εκπληκτικά και απροσδόκητα γεγονότα, πετυχημένος και ελπιδοφόρος για όλους μας!

Θα είναι σχεδόν εγγυημένη η απουσία ανυπέρβλητα μεγάλων προβλημάτων και εμποδίων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές ή πλανητικές συγκυρίες που θα χρειαστούν την προσοχή μας. Και το σημαντικότερο είναι, ότι θα απαιτηθεί πολλή δουλειά, γιατί στο Σύμπαν δεν χαρίζεται τίποτε! Το μότο που ισχύει πάντοτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις είναι, δώσετε για να έχεις λαμβάνειν…

Ο μήνας αυτός θα τελεί υπό την επιρροή  της Σελήνης και του Ποσειδώνα, ενός πλανητικού συνδυασμού που είναι διαμετρικά αντίθετος από αυτούς που ίσχυαν κατά τους προηγούμενους μήνες και υποβοηθούσαν το έργο μας. Στο παρόν στάδιο θα συνεχίσει να υπάρχει η δυναμική για πρόοδο και ισχυρή ανάπτυξη, σαν ένα γενικό πλαίσιο, αλλά η ουσία διαφοροποιείται αισθητά! Για τον λόγο αυτό είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τη δυναμική των πλανητικών επιρροών, μια και θα είναι σχεδόν εξατομικευμένη. Θα εξαρτάται απόλυτα από την προσπάθεια που θα καταβάλει ο καθένας μας, από το πόσο καλά θα είναι μελετημένες οι κινήσεις μας και πόσο ρεαλιστικοί θα είναι οι στόχοι μας. Πέρα όμως από την ευνοϊκή επιρροή των δύο αυτών πλανητών, ας μην ξεχνάμε ότι θα υπάρξουν, γιατί πάντοτε υπάρχουν, οι πλανήτες ή οι πλανητικοί συνδυασμοί και όψεις που θα μας δημιουργήσουν δυσκολίες και θα φέρουν εμπόδια στο δρόμο μας. Το αποτέλεσμα που μπορεί ο καθένας μας να πετύχει θα είναι ανάλογο με την προσπάθεια που θα καταβάλει, καθώς το Σύμπαν είναι ακριβοδίκαιο!

Για τα ζώδια της φωτιάς (Κριούς, Λέοντες και Τοξότες), ο πρόσθετος ευεργέτης πλανήτης θα είναι ο Άρης, που θα καθοδηγήσει την πορεία τους. Το μήνυμα που δίνεται είναι να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους σε τολμηρά έργα και σε δράσεις που ολοκληρώνονται άμεσα και μπορούν να δώσουν απτά αποτελέσματα και κέρδη, υλικά ή μη. Ο βαθμός ή το εύρος επιτυχίας θα ποικίλει κατά περίπτωση, καθώς αυτή είναι η γενική τάση, αλλά επιτυχία θα καταγραφεί, εάν εκμεταλλευτείτε τις ευνοϊκές συγκυρίες.

Για τα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες) ο μήνας θα είναι εξ ίσου με τα ζώδια της φωτιάς πετυχημένος και κερδοφόρος. Πρόσθετος προστάτης σας θα είναι ο μυστικοπαθής και συχνά διφορούμενος, για να μην πούμε αρνητικός, πλανήτης Πλούτωνας, που όμως στην παρούσα φάση θα αποδειχτεί σημαντικός ευεργέτης σας! Θα ευεργετηθείτε με απίστευτες και ίσως αδιανόητες ευκαιρίες, που μπορούν να σας οδηγήσουν στην απόλυτη επιτυχία! Αλλά και στη δική σας περίπτωση, η επιτυχία εξαρτάται απόλυτα από την ορθότητα των κινήσεων σας.

Οι άλλες δύο ομάδες, των στοιχείων της γης και του αέρα, θα βρίσκονται υπό την προστασία και καθοδήγηση του Ήλιου, που όμως στο παρόν στάδιο θα είναι μάλλον εξασθενημένος. Θα αποτελεί ωστόσο μια πολύ αποτελεσματική ασπίδα για σας, που θα σας προστατεύει από αρνητικές επιρροές, πλανητικές ή ανθρώπινες… Σε καταστάσεις κρίσιμες, εάν υπάρξουν κάποιες, ο Ήλιος θα φροντίσει να γυρίσει απροσδόκητα τα δεδομένα προς όφελος σας, εκεί θα νομίζεται ότι τα πάντα χάθηκαν. Θα σας δώσει απλόχερα κάποιες πρόσθετες ευκαιρίες, αλλά όχι χωρίς αντάλλαγμα! Οι ευκαιρίες θα φέρουν πρόσθετες ευθύνες, που θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αναλάβετε. Με πειθαρχία λοιπόν και έχοντας κατά νου τις πιθανές συνέπιες των πράξεων σας, κινηθείτε μπροστά και δεν θα χάσετε.

Εκείνο που θα πρέπει να επισημανθεί για όλα τα ζώδια και είναι χαρακτηριστικό του μήνα που ξεκινάει, είναι πως, για να αποδώσουν οι ευκαιρίες και οι πολύ καλές προοπτικές προόδου και ανάπτυξης, θα χρειαστεί ένας πολύ καλός προγραμματισμός δράσεων σε βάθος χρόνου. Επεξεργαστείτε τα σχέδια σας σε όσο μεγαλύτερη λεπτομέρεια μπορείτε, καταστρώσετε στρατηγικές, έχετε κατά νου εναλλακτικά σενάρια δράσεων, γιατί νικητές θα αποδειχτούν όσοι είναι ετοιμοπόλεμοι με μακροχρόνια σχέδια σε βάθος διετίας! Καταλαβαίνεται λοιπόν πόσο σημαντικός παράγοντας θα είναι στους μήνες που ακολουθούν ο καλός προγραμματισμός και στην παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς θα σας επιτρέψει να ελιχθείτε έγκαιρα και να βγείτε όσο το δυνατόν αλώβητοι από εξωγενείς παράγοντες, που μπορεί να είναι κάποιες αρνητικές πλανητικές όψεις ή κάποιες αρνητικές επιρροές από το περιβάλλον σας.

Γιατί όσο θετική και αν είναι μια περίοδος πλανητικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξουν αρνητικές πλανητικές επιρροές που θα σας δυσκολέψουν. Και κατά το Σεπτέμβριο, το ρόλο του κακού αναλαμβάνουν η Αφροδίτη και ο Ερμής, μια ισχυρή πλανητική συμμαχία, που όμως θα ενεργοποιηθεί εάν τις δώσετε την ευκαιρία! Εάν υπάρξει δηλαδή εμμονή στις επιδιώξεις σας, υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων σας ή μια γενικότερη έλλειψη μέτρου και ρεαλισμού. Εκεί θα εκπλαγείτε από το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να προκληθεί, καθώς οι ευκαιρίες θα εξατμισθούν και το οικοδόμημα σας, που χτίσατε με τόση προσπάθεια, μπορεί να καταρρεύσει ολοκληρωτικά εν ριπή οφθαλμού…

Στρωθείτε λοιπόν στη δουλειά, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Μην παρασύρεστε όμως από όνειρα και φρούδες ελπίδες και χτίσετε τα παλάτια σας στην άμμο! Έχετε κατά νου πως μέχρι και τον Νοέμβριο ο Ποσειδώνας θα είναι ανάδρομος, με αποτέλεσμα να ονειροβατούμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Και κατά τη διάρκεια ενός μήνα, όπως είναι ο Σεπτέμβριος,  που η επιρροή του είναι αυξημένη, αυξημένος είναι και ο κίνδυνος να κάνουμε λανθασμένες κινήσεις! Προσοχή λοιπόν!!!

Σε παγκόσμιο επίπεδο θα επικρατεί μια έξαρση φανατισμού και μισαλλοδοξίας. Η αντίθεση Δία-Ουρανού  ολοκληρώνει την αργή της πορεία και ενδεχόμενος να φέρει στο προσκήνιο ολοκλήρωση γεγονότων σε παλιά και άλυτα ζητήματα ή τρομοκρατικές επιθέσεις, λεηλασίες και βεβήλωση ιερών χώρων. Σε κοσμικό επίπεδο θα υπάρξει υψηλή σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα κατά την διάρκεια της κίνησης του Ήλιου στο ζώδιο της Παρθένου – που ξεκίνησε από 23 Αυγούστου και καταλήγει στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 .

Ανά τον κόσμο θα υπάρξει κίνδυνος να εκδηλωθούν μεγάλες φωτιές με την  διέλευση του Άρη στο ζώδιο της Παρθένου-από 5 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου. (Ενεργό το στοιχείο της φωτιάς.)

Η διέλευση του Ηλίου στο  ζώδιο της Παρθένου σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα – κυριαρχία του στοιχείου του νερού  ενδεχομένως να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα μεγάλης κλίμακας ανά την υφήλιο που έχουν ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2017 με κορύφωση στο διάστημα μεταξύ 23 Αυγούστου και 22 Σεπτεμβρίου 2017 

Καλό μήνα και καλό και δημιουργικό φθινόπωρο!

Αλίντα Κανάκη




  

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.