Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Εσωτερικοί διάλογοι, που υπαγορεύονται από τους Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα


Λίγο πολύ όλοι μας, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη αυτού του φιλόξενου σπιτιού μας που αποκαλούμε Γη, περνάμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δύσκολες στιγμές. Αυτό οφείλεται τόσο στην ανθρώπινη ματαιοδοξία, την απληστία, την έλλειψη αρετών και αγάπης, τροφοδοτούνται όμως και από τις δύσκολες πλανητικές όψεις των τελευταίων ετών, που θα διαρκέσουν για κάποια χρόνια ακόμη.

Εάν θέλαμε να δείξουμε κάπως πιο παραστατικά την επίδραση των μεγάλων και δύσκολων πλανητών στην ψυχολογία μας την περίοδο αυτή, θα ήταν σαν να είχαμε ένα εσωτερικό διάλογο μεταξύ μας, όπου ο κάθε ένας από αυτούς  μας προτρέπει και μας οδηγεί να ακολουθήσουμε κάποια πορεία, που όμως έρχεται σε αντίθεση με τις προτροπές του άλλου.

Μέσα από αυτό το άρθρο θα μπορέσετε ενδεχομένως να κατανοήσετε την πηγή των διλλημάτων που σας βασανίζουν και δεν ξέρετε πια πορεία θα πρέπει να χαράξετε για να βγείτε με ασφάλεια σε απάνεμο λιμάνι.

Αρχικά λοιπόν ο Κρόνος μας ρωτάει:

Τι έχει αξία για σένα αυτή τη στιγμή; Που βρίσκεσαι και ποιος είναι ο στόχος σου στη ζωή; Μην βιάζεσαι να δράσεις! Επεξεργάσου κάθε πτυχή της ζωής σου με ηρεμία και καθαρό μυαλό: την καριέρα σου, τα οικονομικά σου, τις σχέσεις σου.

Με την επιστροφή μου όμως θα μάθεις ότι πρέπει να είσαι ο εαυτός σου! Ότι θα πρέπει να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις στη ζωή, κάτι που δεν είναι εύκολο, μια και θα πρέπει να ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων σου.

Να είσαι ρεαλιστής! Να έχεις όμως πίστη και να μην είσαι φυγόπονος. Να προσπαθείς στη ζωή και να παίρνεις όλες εκείνες τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρεις για να μπορέσεις να κάνεις τη διαφορά! Ανοικοδόμησε το μέλλον σου τώρα. Θα πρέπει όμως να προσπαθήσεις να χτίσεις κάτι άξιο της ύπαρξης σου, κάτι που θα σε βελτιώνει σαν άτομο, κάτι που θα σου δώσει αποτελέσματα άξια λόγου.

Ο Ουρανός στη συνέχεια μας προτρέπει:

Η ελευθερία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή! Θα πρέπει να δρας χωρίς να σκέφτεσαι τις κοινωνικές επιταγές και συνθήκες. Θα πρέπει να είσαι ελεύθερος, να είσαι ο εαυτός σου, να δρας όπως επιλέγεις εσύ να δράσεις, να κάνεις μόνο τα πράγματα εκείνα που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, να αισθάνεσαι ευτυχισμένος. Ζήσε τη ζωή σου με γνώμονα τις δικές σου επιθυμίες!  

Μην φοβάσαι να πάρεις ρίσκα στη ζωή σου! Μόνο με το ρίσκο  μπορείς να κατευθύνεις τη ζωή σου σε νέους δρόμους. Τα ρίσκα θα σου ανοίξουν καινούργιες πόρτες!

Και τελικά ο Ποσειδώνας μας ψιθυρίζει στο αυτί:

Δεν χρειάζεται βιασύνη και ορμή. Η τέλεια δράση είναι αβίαστη, είναι εμπνευσμένη! Απλά αφέσου να αισθανθείς, να ακούσεις την διαίσθηση σου, να αφουγκραστείς την εσωτερική σου φωνή! Αυτή η φωνή δεν κάνει ποτέ λάθος. Ξέρει πάντοτε τι είναι το καλύτερο για σένα. Απλά αισθάνσου ευγνωμοσύνη και χαρά για όσα έχεις κατακτήσει ή σου έχει προσφέρει η ζωή απλόχερα. Με την θετική στάση ζωής και την άνοδο των προσωπικών σου δονήσεων θα προσελκύσεις πολύ πιο εύκολα όλα εκείνα τα πράγματα που επιθυμείς. Άφησε να έρθουν αυτά σε σένα.

Μην σπαταλάς άδικα το χρόνο σου με ορθολογικές σκέψεις! Δεν θα καταφέρεις ποτέ να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Αντί γι αυτό ζήσε το τώρα, το σήμερα, άφησε τον εαυτό σου να  εμπνευστεί και θα διαπιστώσεις τι είναι αυτό που κάνει την ψυχή σου να σκιρτάει και να χαμογελάει ευτυχισμένη.

Και κάπου εδώ η σύγχυση μας είναι πλήρης… Ή μήπως όχι; Κάτι έχουν να μας διδάξουν και οι τρεις πλανήτες - δάσκαλοι. Ότι και να μάθουμε θα είναι προς όφελος μας, θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε έστω και ένα βήμα πιο πέρα από το σημείο που έχουμε κολλήσει και στριφογυρίζουμε σαν τη σβούρα.

Ας μη ξεχνάμε όμως ποτέ ότι η δική μας πρόοδος και ευημερία δεν θα πρέπει να επιτυγχάνεται σε βάρος των γύρω μας, γιατί απλά το σύμπαν θα μας πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Κάτι που θέλουμε πολύ και δεν το έχουμε δεν σημαίνει πως πρέπει να το χάσει και ο δίπλα μας για να αισθανθούμε εμείς καλά… Και βάλτε αγάπη στη ζωή σας! Με την αγάπη και η μεγαλύτερη δυστυχία γίνεται υποφερτή, γίνεται απλά μια ακόμη δοκιμασία που θα πρέπει να υπομείνουμε και να ξεπεράσουμε…

 Αλίντα Κανάκη-Mήτρας Δημήτρης


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX

 Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.