Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας- αστρολογική ανάλυση-ωροσκόπιο

Η αστρολογική ανάλυση του ωροσκοπίου του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας προβλέπει ένα εκσυγχρονιστή, με προοδευτική φύση και θέση ηγέτη, που αγαπά την καινοτομία και προσβλέπει στη ανθρώπινη πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη.


Πολλά έχουν γραφεί τον τελευταίο καιρό για τον πρόσφατα εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, για την προσωπική του ζωή, την πολιτική του πορεία μέχρι τη στιγμή της ορκωμοσίας του, αλλά και για τις επιδιώξεις και τα σχέδια που έχει για τις τύχες της χώρας, της οποίας τα ηνία ανέλαβε στις 25 Ιανουαρίου 2015.

Μια σύντομη βιογραφική αναφορά

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου 1974, από πατέρα Ηπειρώτη και μητέρα με καταγωγή από την Ελευθερούπολη της Καβάλας.Γεννήθηκε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την μεταπολίτευση, και αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα πρόσθετο ενδιαφέρον για ένα πολιτικό πρόσωπο που ανήλθε με γοργά βήματα τα σκαλιά της πολιτικής ζωής της χώρας.

Την αγάπη του για την ενασχόληση με τα κοινά την εξέφρασε από πολύ νωρίς, ήδη από τα μαθητικά θρανία, ενώ έντονη πολιτική δραστηριότητα ανέπτυξε στα φοιτητικά του χρόνια, ως φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ της Αθήνας, οργανωμένος στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος. Το 2001 με την διάσπαση του Συνασπισμού και την αποχώρηση του ΚΚΕ, αποχωρεί και ο ίδιος από την ΚΝΕ. Το 2004 εκλέγεται στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού και στη συνέχεια στη πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ το 2006 και σε ηλικία μόλις 30 ετών καταβαίνει στις δημοτικές εκλογές ως εκπρόσωπος του Συνασπισμού, υποψήφιος για την δημαρχία της Αθήνας, και συγκεντρώνει ποσοστό 10,5 % και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2008 εκλέγεται από το 5ο συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) με ευρεία πλειοψηφία πρόεδρος, διαδεχόμενος τον Αλέκο Αλαβάνο. Στην ηλικία των 33 ετών ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ο νεώτερος πολιτικός αρχηγός κόμματος στην νεώτερη Ελληνική Ιστορία. Τα σχετικά χαμηλά ποσοστά που φέρνει στις Ευρωεκλογές του 2009 δημιουργούν τριγμούς στο εσωτερικό του συνασπισμού, με συνέπεια στο συνέδριο που ακολουθεί να αποσπαστούν τέσσερα στελέχη της Κ.Ο., μεταξύ των οποίων και ο Φώτης Κουβέλης. Στις Εθνικές εκλογές του 2009 καταλαμβάνει για πρώτη φορά βουλευτική έδρα, ενώ από τον Φώτη Κουβέλη δημιουργείται το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η αντιμνημονιακή του αντιπολιτευτική γραμμή οδηγούν τα ποσοστά του Σύριζα στις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 από το 4,60% των εκλογών του 2009 στο 16,78%, καταλαμβάνοντας της θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως δεύτερο σε δύναμη κόμμα του Κοινοβουλίου, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς καταφέρνει να αυξήσει περεταίρω τη δύναμη του, κατακτώντας ποσοστό 26,89%. Στις πρόσφατες εκλογές αποσπά 149 έδρες με ποσοστό 36,34% και ορκίζεται στις 26.1.2015 ως ο νεώτερος Πρωθυπουργός στη κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου.

Ο Αλέξης Τσίπρας συζεί με την σύντροφο της ζωής του Περιστέρα Μπαζιάνα, με την οποία έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, και έχει αποκτήσει δύο γιούς, τον Φοίβο – Παύλο (γεν. 2010) και τον Ορφέα – Ερνέστο (γεν. 2012).



Ωροσκόπιο Αλέξη Τσίπρα






                                    Ήλιος:             Λέων             4ο 32΄
Σελήνη:          Σκορπιός       26ο 06΄
Ωροσκόπος:  Δίδυμοι          11ο 33΄

Μέσα από μια πρώτη ματιά στο ωροσκόπιο του Αλέξη Τσίπρα διαπιστώνουμε ότι κυριαρχεί το στοιχείο του νερού, κάτι που δείχνει ένα άτομο με ευαισθησίες και πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Η καρδιά και το συναίσθημα είναι η κινητήριος δύναμη του και δεν μπορεί να κάνει τίποτε ή δεν τον αφορά οτιδήποτε που να μην τον δονεί ή να τον φορτίζει συναισθηματικά.

Σημαντική παρουσία έχουν στο χάρτη του και τα ζώδια του αέρα, κάτι που καταδεικνύει τη σπουδαιότητα αλλά και την αναγκαιότητα της επικοινωνίας και της επαφής! Τα ταξίδια, κυριολεκτικά ή πνευματικά τον βοηθούν να διευρύνει τους ορίζοντες του και να κατανοήσει το διαφορετικό. Το στοιχείο του αέρα τον κάνει αρκετά ευέλικτο και προσαρμοστικό στις εκάστοτε συνθήκες.

Η μικρή παρουσία του στοιχείου της γης δείχνει μικρό ενδιαφέρον για τα υλικά αγαθά και τις συμβατικές αξίες. Πρόκειται για ένα άτομο που ζει περισσότερο με το συναίσθημα και τη καρδιά, ένα άτομο που συνεπαίρνεται από ενθουσιασμό και γι αυτό μπορεί σε στιγμές η έλλειψη προνοητικότητας και κοινής λογικής να του στοιχίσει ακριβά.



                                                           Κυρίαρχα Ζώδια

Οι κυρίαρχοι πλανήτες με σειρά σπουδαιότητας είναι ο Καρκίνος, οι Δίδυμοι και ο Λέων.

Ο Καρκίνος είναι δεσπόζουσας σημασίας στο ωροσκόπιο του και του χαρίζει ευαισθησία, φαντασία και εξαιρετική εξυπνάδα. Πρόκειται για ένα άτομο επιφυλακτικό στη πρώτη επαφή, μόλις όμως κάποιος καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, τον αγκαλιάζει με όλη τη θέρμη των συναισθημάτων του, άσχετα αν η εσωτερική του φωνή τον παροτρύνει να κρατήσει αποστάσεις για τη δική του ασφάλεια.

Το ζώδιο των Διδύμων τον προικίζει με ζωτικότητα, κινητικότητα, περιέργεια, οξυδέρκεια και ευελιξία. Η έμφυτη του περιέργεια, η ποιότητα του χαρακτήρα του και το έξυπνο χιούμορ του μπορεί να κερδίσει τον συνομιλητή του, παρά τη φαινομενική εκκεντρικότητα του. Άλλωστε αυτή, σε συνδυασμό με την πηγαία όρεξη για ζωή, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της γοητείας του και του μαγνητισμού που εκπέμπει στους γύρω του.

 Ο Λέων ως κυρίαρχος πλανήτης στο ωροσκόπιο του τον κάνει φυσικά να λάμπει! Η αίσθηση της αξιοπρέπειας και της τιμής, και η γενναιοδωρία του μπορούν να τον μετατρέψουν στη συνείδηση του κόσμου σε ένα μυθικών διαστάσεων ήρωα, την εικόνα του οποίου μπορούν να αμαυρώσουν μόνο η υπέρμετρη υπερηφάνεια και ο εγωισμός. Παρόλα αυτά, με την αυτοπεποίθηση του, τη ζεστή του καρδιά και τη σταθερή του πορεία μπορεί να ανατρέψει κάθε αρνητική προδιάθεση.

Θέσεις πλανητών, όψεις και οίκοι

Ήλιος στον 6ο οίκο:

Οι ενέργειες του κατευθύνονται προς την τελειοποίηση των ικανοτήτων του ή των τεχνικών του, αλλά και στη βελτίωση του εαυτού του σαν άτομο. Η κριτική ανάλυση και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι δεδομένα σε κάθε διαδικασία. Είναι τελειομανής και η επιδίωξη του είναι να βελτιστοποιήσει στο απόλυτο δυνατό επίπεδο τη λειτουργία του τομέα που έχει αναλάβει.

Ήλιος τρίγωνο Σελήνη:

Είναι ένα άτομο σε αρμονία με τον εαυτό του, κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Έχει την στήριξη των οικείων αλλά και των στενών του συνεργατών στις δημιουργικές του προσπάθειες και στην εκπλήρωση των στόχων του.



Ήλιος τρίγωνο Ποσειδώνας:


Πρόκειται για ένα άτομο ευφάνταστο και ευαίσθητο σε οποιοδήποτε όμορφο, μαγικό, πολύχρωμο ερέθισμα. Έλκεται από καλλιτεχνικές και γενικά δημιουργικές αναζητήσεις, φαίνεται να αγαπά τη μουσική και έχει ροπή προς το μυστικισμό. Είναι ένας ιδεαλιστής, με κάποιες φορές λίγο ανέφικτα οράματα, με μια προσέγγιση όμως στη ζωή, μέσα από τις πνευματικές αξίες.

Ήλιος εξάγωνο Πλούτωνας:

Έχει τεράστια εσωτερική δύναμη, ισχυρή θέληση και ζήλο να εργαστεί με απόλυτη προσήλωση για την πραγματοποίηση των στόχων του. Κάποιες φορές όμως αυτή η προσήλωση μπορεί να γίνει εμμονή. Με την βαθιά πίστη στις ικανότητες του μπορεί να επιβιώσει από οποιεσδήποτε αλλαγές και να βγει νικητής από κάθε δυσκολία.

Ερμής στο 5ο οίκο:

Λατρεύει τις πνευματικές προκλήσεις και χρησιμοποιεί το μυαλό του δημιουργικά. Οι πνευματικές του ικανότητες αναδεικνύονται μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που μπορεί κάποιες φορές να έχουν μια δραματική νότα.

Ερμής σύνοδος Κρόνος:

Μελετά κάθε θέμα σε βάθος, έχει εξαιρετική ικανότητα συγκέντρωσης και απολαμβάνει τη επαφή του με τη γνώση, ιδίως με τις νέες ιδέες. Έχει την ικανότητα να ερευνά ή να κάνει μια διανοητική εργασία που απαιτεί ακρίβεια, μεθοδική προσέγγιση, προσοχή στη λεπτομέρεια και οργανωμένη σκέψη. Σε κοινωνικό επίπεδο αισθάνεται μάλλον άβολα με τα φώτα της δημοσιότητας, είναι ένα άτομο που αποφεύγει τις επιπόλαιες συνομιλίες και είναι αρκετά επιφυλακτικός.

Ερμής τρίγωνο Δίας:

Απολαμβάνει τα ταξίδια αλλά και τις φιλοσοφικές συζητήσεις, ιδίως εάν έρχεται σε επαφή με αχαρτογράφητα για τον ίδιο εδάφη, έλκεται από την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, ενώ μπορεί με μεγάλη εύκολία να αφομοιώσει νέες ιδέες. Είναι ανοιχτόμυαλος και δίκαιος, νομοταγής και διπλωμάτης.

Σελήνη στο Τοξότη:

Πρόκειται για ένα άτομο γενναιόδωρο, που απολαμβάνει ένα ευρύ κύκλο γνωριμιών και πιστεύει στη αδελφοσύνη. Η φιλία σημαίνει πολλά γι αυτόν, ίσως και να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στη καρδιά του από την αγάπη. Δύσκολα καταβάλλεται από τις δυσκολίες και τα εμπόδια, ενώ αισθάνεται άβολα και αμήχανα με το συναισθηματικό πόνο ή τα προβλήματα τα δικά του ή των δικών του ανθρώπων. Κατά προτίμηση θα ήθελε να ζει σε ένα κόσμο χαράς και αρμονίας.

Σελήνη στο 10ο οίκο:
Έχει το ισχυρό ένστικτο να διαβάζει τη θέληση και τις επιθυμίες του κοινού και να τις πραγματοποιεί. Επενδύει πολύ περισσότερο στη επαγγελματική του ζωή και στη καριέρα του, παρά στη προσωπική του.

Σελήνη σύνοδος Ποσειδώνα:

Είναι μια ευαίσθητη ψυχή, ένας ονειροπόλος, με πολύ γόνιμη φαντασία. Συναισθηματικά μπορεί να αποδειχθεί αφελής και να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Σελήνη εξάγωνο Πλούτωνας:

Είναι ένα άτομο που απολαμβάνει τη συναισθηματική ένταση και προσελκύεται από το μυστήριο και το άγνωστο. Στις δύσκολες στιγμές αντλεί τεράστια δύναμη από τον εσωτερικό του κόσμο, μπορεί να χειριστεί τις κρίσεις πολύ καλά και να βρει τη βαθύτερη ρίζα του κακού, προκειμένου να το θεραπεύσει.

Αφροδίτη στο Καρκίνο:

Αγαπά και προστατεύει τα δικά του πρόσωπα, είναι τρυφερός και ρομαντικός, έχει βαθύς δεσμούς με την οικογένεια του και κρατά επαφή με το παρελθόν του, ιδίως με παλιούς φίλους.

Αφροδίτη στο 5ο οίκο:

Έχει ανάγκη την εκδήλωση της αγάπης της συντρόφου του και θέλει να αισθάνεται ο βασιλιάς της καρδιά της. Τον προσελκύει η ομορφιά, ιδίως οι όμορφες καλλιτεχνικές δημιουργίες και θα μπορούσε να έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες και ο ίδιος.

Αφροδίτη σύνοδος Κρόνος:

Η οικειότητα δεν έρχεται εύκολα στις επαφές του και ίσως να φαίνεται κρύος ή αναίσθητος στο συνομιλητή του, εξαιτίας της συναισθηματικής του αποστασιοποίησης.  Ίσως να αισθάνεται ότι ελάχιστα είναι τα άτομα που τον αγαπάνε ή που νοιάζονται πραγματικά γι αυτόν.

Αφροδίτη τετράγωνο Πλούτωνας:

Η θετική διάσταση αυτής της όψης συνοψίζεται στο γεγονός ότι, το συναίσθημα της βαθιάς αγάπης και η ανάγκη για προσφορά, σε συνδυασμό με την δημιουργική του σκέψη, μπορεί να επιφέρει ριζικές και εξαιρετικά ευεργετικές αλλαγές στις ζωές των ατόμων που επηρεάζει. Στον αντίποδα μπορεί να υπάρχει συναισθηματική απληστία, έντονο πάθος και ταραχώδης ζωή, διαμάχες, κτητικότατα και έριδες.

Άρης στη Παρθένο:

Είναι ένα άτομο τελειομανές, με πολύ υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό του και από τους γύρω του. Γίνεται στιγμές σε συγκεντρωτικός, γιατί πιστεύει ότι κανείς άλλος δεν θα ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες που πρέπει. Αγωνίζεται για την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια και μπορεί να γίνει οξύθυμος όταν τα πράγματα δεν γίνονται σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Εν κατακλείδι, συνοψίζοντας με λίγες προτάσεις το αστρολογικό προφίλ του νέου μας Πρωθυπουργού, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα εκσυγχρονιστή, με προοδευτική φύση και θέση ηγέτη, που αγαπά την καινοτομία και προσβλέπει στη ανθρώπινη πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη. Έχει απόλυτη επίγνωση της διασύνδεσης και της αλληλεξάρτησης, τόσο των ανθρώπων σαν μονάδες, όσο και των κοινωνιών, και τον ενδιαφέρει πρώτιστα η ισότητα, η αδελφότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη πέρα και πάνω από τη προσωπική του ευημερία ή την καριέρα του. Πρόκειται για ένα πολίτη του κόσμου που έλκεται από το πρωτοπόρο και νεωτεριστικό, αψηφώντας τα σύνορα και τα στεγανά. Ο αστρολογικός του χάρτης δείχνει ότι ευνοείται η υλοποίηση των στόχων του, και η υπομονή και επιμονή του αποτελούν, πέρα από όλα τα άλλα που αναφέραμε, σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας του.


Alexis vs. Angela – Angela vs. Alexis




Από τις πρώτες ώρες της θητείας του Αλέξη Τσίπρα στο Πρωθυπουργικό θώκο έγινε φανερό, ότι η σχέση του με την ισχυρότερη πολιτική προσωπικότητα της Ευρώπης, τη Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ,  θα ακολουθήσει συγκρουσιακή τροχιά.


Από αστρολογικής άποψης, ο Ήλιος του Αλέξη Τσίπρα είναι σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό της Γερμανίας, γεγονός που υποδηλώνει εκκρεμότητες, ενώ ο Ήλιος του είναι σχεδόν στον ίδιο βαθμό με αυτόν της Γερμανίας μετά την επανένωση της (Τσίπρας 4ο 32΄ - Γερμανία 4ο 22΄). Υπάρχει μια αντίθεση μεταξύ του Κρόνου της Γερμανίας και του Ποσειδώνα της Ελλάδος, κάτι που υποδηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαναγκάσει αργά ή γρήγορα τη Γερμανία να εγκαταλείψει τα ανεδαφικά της σχέδια και να προσγειωθεί στη πραγματικότητα.

Ο Βόρειος Δεσμός του Αλέξη Τσίπρα είναι σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο της Άγκελα Μέρκελ  και ο Ουρανός του σε σύνοδο με το γενέθλιο Ποσειδώνα της και σε τετράγωνο με τον Ήλιο της. Αυτές οι όψεις φανερώνουν ότι θα υπάρχει ισχυρή αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο προσωπικοτήτων και ότι η αναμόχλευση που θα προκαλέσει η ελληνική πλευρά θα δυναμιτίσει και θα αποσταθεροποιήσει το έργο της Α.Μέρκελ.

Μια πολύ δύσκολη πλανητική συγκυρία για την Ελλάδα, η αρχή της οποίας τοποθετείται τον Νοέμβριο του 2015, είναι η  διέλευση που πραγματοποιεί ο Κρόνος από τον αστρολογικό χάρτη της χώρας και σχηματίζει όψη με τον Ποσειδώνα της και αυτόν του Α. Τσίπρα.

Είναι μια όψη που έχει μεγάλη επικινδυνότητα για εξαπάτηση, προδοσία και απώλειες, μια και ο Ποσειδώνας θολώνει την κρίση και δεν μας αφήνει να σκεφτούμε λογικά, οδηγώντας μας σε λανθασμένες αποφάσεις. Αυτή τη περίοδο θα πρέπει ο Πρωθυπουργός της χώρας να μη στηρίζεται αποκλειστικά στη δική του αντίληψη των πραγμάτων, αλλά να έχει άτομα απόλυτης εμπιστοσύνης στο πλάι του, που θα μπορούν να τον καθοδηγήσουν για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Αλίντα Κανάκη
Μήτρας Δημήτριος

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX

 Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.