Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ;

 Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ


Η αρχαία Αίγυπτος, ως ένας εξαιρετικά ανεπτυγμένος πολιτισμός της ανθρωπότητας, πέρα από όλα τα υπόλοιπα επιτεύγματα της που μας είναι λίγο έως πολύ γνωστά, παρουσίασε επίσης πολύ μεγάλη πρόοδο και στην παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων και την επίδραση τους στην καθημερινότητα μας.

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για το αστρολογικό τους σύστημα, που διέφερε αισθητά από την ελληνική αστρολογία, την κινέζικη, την ινδική ή όποια άλλη έχει διασωθεί μέχρι τις μέρες μας. Ανάμεσα στα σπαράγματα που μπόρεσαν να διασωθούν και να αποκρυπτογραφηθούν ανήκουν και όσα ακολουθούν στο άρθρο αυτό, που σχετίζονται με τις κινήσεις της Σελήνης μέσα από τα ζώδια, που συνοδεύονται με χρηστικές οδηγίες ή συμβουλές προς του απανταχού πιστούς.
 
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, από τις παρατηρήσεις τους, επισήμαναν ότι ανάλογα με τη θέση της Σελήνης στο ζωδιακό, ο καιρός είναι κατάλληλος ή ακατάλληλος για έναρξη κάποιων  πραγμάτων ή ενεργειών. Με βάση τις παρατηρήσεις αυτές, μπορούμε να δούμε ανάλογα με την θέση της Σελήνης στον ζωδιακό κύκλο, ποιες ενέργειες μας ευνοούνται και ποιες όχι, ώστε να μπορούμε να κάνουμε κάποιο προγραμματισμό των δράσεων μας.

Οι οδηγίες αυτές αφορούν όλο τον πληθυσμό, ανεξαρτήτως ημερομηνίας γέννησης! Έχει δε εξαιρετικό ενδιαφέρον σαν κείμενο, μια και μοιάζει με ταξίδι στον χρόνο και το χρόνο, καθώς πολλές δράσεις ή ενέργειες από όσες αναφέρονται μας είναι πλέον εντελώς ξένες, λησμονημένες και καλυμμένες από την σκόνη της ιστορίας.

Σκοπίμως δεν παρεμβήκαμε στο κείμενο, αν και σε κάποια σημεία δεν είναι απόλυτα κατανοητά τα όσα αναφέρονται, μια και έχει και αυτό την μαγεία του. Τα κείμενα ξυπνούν όμως μια νοσταλγική ατμόσφαιρα, καθώς μπορούμε μέσα από αυτά να οραματιστούμε μια κοινωνία που βγαίνει σχεδόν ζωντανή μπροστά μας από τα βάθη της ιστορίας… Ας αφεθούμε λοιπόν στην ονειροπόληση, και ίσως κάποιες από τις οδηγίες αυτές να μπορούμε να τις ανάγουμε σε σύγχρονες δράσεις μας και να κερδίσουμε σε γνώση.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΚΡΙΟ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στις πρώτες 15 μοίρες του Κριού, είναι  κατάλληλη για αποδημίες, για καλές αγορές, καλλιέργεια αγρών, κουρά τετραπόδων, θεμελιώσεις και συμφωνίες και ανύσματα και υφαντική.
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στη δεύτερη δεκαπενταμοιρία του Κριού, ευνοείται η παραλαβή εξουσίας και αρχής στα ανατολικά κλίματα.  Δεν είναι καλό όμως για να κάνεις γάμο, ούτε για να παραλάβεις  πατρικά κτήματα, επειδή θα φανεί επιζήμιο τούτο.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΤΑΥΡΟ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Ταύρο, στο 1ο 15νθήμοιρο, είναι καλό  για οδοιπορία, γεωργία, σπορά, φύτεμα, αγορά δούλων, αγορά τετραπόδων, και εργασία σε οικοδομές ή φρέατα, καλό δεν είναι η ίδρυση ιερών και βωμών, και η ανάληψη αρχής σε νότια κλίματα.
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο 2ο δε 15νθήμοιρο, είναι ασύμφορες οι εκτρώσεις, αβέβαιοι οι γάμοι, η ανατροφή των παιδιών (επειδή τα παιδιά θα είναι σε πλάνη και κακοπιστία), και το να μισθωθεί  κάποιος θα αποβεί ζημιογόνο.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στις πρώτες 15 μοίρες των Διδύμων, πρέπει να αποτραπεί κάθε έναρξη!
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο 2ο 15μοιρο των Διδύμων, συμφέρουν αγοραπωλησίες και γάμοι και ανατροφή παιδιών και αγορά οικιών και αγρών και η δόση όρκων, όπως επίσης και η εργασία σε παλιές και ήδη θεμελιωμένες οικοδομές και καλλιέργεια αγρών και φυτέματα και παράδοση τεχνών σε μαθητές και οι παρακαταθήκες και ο διορισμός διοικητών και η ανάληψη αρχής.  Επικίνδυνες όμως οι εκτρώσεις, οι εχθροπραξίες, αναχωρήσεις με πλοία ή από τόπους ή πρόσωπα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο πρώτο μισό του Καρκίνου, είναι καλό να παντρεύεται κανείς, και να ασχολείται με την ανατροφή των παιδιών, οι αγορές και οι πλόες ευνοούνται, και θα είναι ασφαλείς αν και μπορεί να έχουν καθυστέρηση.
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο δεύτερο μισό του Καρκίνου, είναι καλό  για επιθέσεις κατά εχθρών και η αγορά δούλων και το ψάρεμα και η  κηπουρική και τα φυτέματα και οι σπορές και εξορύξεις μετάλλων  και η δημιουργία φρεάτων και υδραγωγείων, οι παρακαταθήκες γης και οι δοσοληψίες χρεών, αλλά απαιτείται προσοχή επειδή η μίσθωση αρσενικών και οι έχθρες και μάχες, παραμένουν και δεν διαλύονται.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο Λέοντα από τη δέκατη μοίρα και πέρα, ευνοείται η αγορά τετραπόδων και δη μεγάλων, και επίσης η διοίκηση και η επιβολή εξουσίας ή αρχής και ο δανεισμός.  Δεν  ευνοείται όμως η έναρξη ταξιδιού και οι επιθέσεις εναντίων εχθρών  (επειδή οι απώλειες θα είναι δυσαναπλήρωτες), ο γάμος δεν θα έχει ευτυχές τέλος, ούτε οι εκτρώσεις των γυναικών.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗ ΠΑΡΘΕΝΟ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στην Παρθένο είναι καλύτερα να αγοράζει κανείς σιτάρι και χρυσό και ασήμι και ρούχα και στολίδια, ευνοείται η κατασκευή όλων των οικοδομών, η χρήση κοινόχρηστων σκευών και ενδυμάτων, η έναρξη οποιασδήποτε εξόρυξης και το φύτεμα και η σπορά και η γεωργία εκτός του αμπελιού.  Ευνοούνται επίσης οι γάμοι από χηρεία, όχι των παρθένων, και οι μετακομίσεις  και μισθώσεις και δανεισμοί και εκτρώσεις και η έναρξη ταξιδιού. Ασύμφορη η εμπορία κρασιού και λαδιού, συμφέρουσα η υφαντική και οι γεννήσεις.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο Ζυγό ευνοούνται οι πράξεις που  είναι δίκαιες και έχουν να κάνουν με μέτρα και σταθμά και η λήψη χρεών και οι πορείες και η ανάληψη εξουσίας και μάλιστα σε τόπου προς βορράν, οι θεμελιώσεις οικοδομών, όχι οι στεγάσεις, τα αρδευτικά έργα και η εξορύξεις, η υφαντική, οι γάμοι, η συμμετοχή σε φιλίες και χαρές.  Δεν συμφέρει δε η αγορά οικιών, οι  μισθώσεις , οι μετακομίσεις και η εργασία σε οτιδήποτε ξηρό,  επικίνδυνες οι εκτρώσεις, όχι μόνο οι εκούσιες αλλά και οι αποβολές.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο Σκορπιό είναι χρήσιμες οι οδοιπορίες και πλόες, η επιβουλή στις αγοραπωλησίες, οι επιθέσεις εναντίων εχθρών, η εγκατάσταση πυλών, η ίδρυση ιερών και βωμών, η καλλιέργεια χέρσων γαιών, το άνοιγμα φρεάτων, το φύτεμα αμπελιού, η διαίρεση τόπων, η χρήση καινούργιων σκευών, η μεταφορά ύδατος και ποταμών.
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στη δεύτερη δεκαπενταμοιρία του Σκορπιού, δεν είναι χρήσιμες οι οδοιπορίες και πλόες, η επιβουλή στις αγοραπωλησίες, οι επιθέσεις εναντίων εχθρών, η εγκατάσταση πυλών, η ίδρυση ιερών και βωμών, η καλλιέργεια χέρσων γαιών, το άνοιγμα φρεάτων, το φύτεμα αμπελιού, η διαίρεση τόπων, η χρήση καινούργιων σκευών, η μεταφορά ύδατος και ποταμών.  Όλα δε αυτά είναι ασύμφορα. Επίσης δεν είναι ευνοϊκή η πρώτη επαφή με γυναίκα και η έναρξη σχέσης, επειδή αν γίνει γάμος, η νύφη θα σμίξει με υπηρέτες, ενώ είναι ασύμφορη και κάθε συνεργασία.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Τοξότη ταιριάζει να πλέει κανείς προς το μέρος του, να τρέφει ίππους και βοοειδή και άλλα ζώα, επωφελής ο δανεισμός, και η εισαγωγή στην οικία όσων είναι εκτός, η απολαβή πατρώων, οι οικοδομές και οι θεμελιώσεις και η αγορά σκύλων και η αλιεία και η υφαντική.  Ασύμφορο δε να δανείζεις, να δανείζεσαι, να αποδημείς, να ξεκινάς ταξίδι (επειδή θα είναι μακρύ), η κλήση γιατρού, οι εκτρώσεις.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Αιγόκερω ταιριάζει η αγοραπωλησία και εμπορεία κατοικίδιων, τα θαλασσινά ταξίδια, η αγορά πτηνών και το κυνήγι, το άνοιγμα φρεάτων, και οι αποφράξεις και το κτίσιμο τοίχων και η έναρξη οικίας και η επικοινωνία με φίλους και η επιστροφή από αποδημία, η διδασκαλία τεχνών και μουσικών, η χρήση αφροδισίων και η υφαντική, ενώ είναι επικίνδυνες οι εκτρώσεις και η αποδημίες.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Υδροχόο συμφέρουν τα χερσαία και θαλάσσια ταξίδια και η αγοραπωλησία υγρών και σταθμών,  ανοικοδομήσεις και ο στολισμός οικιών, και οι αποφράξεις και το άνοιγμα φρεάτων και η γεωργία και το φύτεμα και η σπορά και η υφαντική.  Είναι ακίνδυνες δε οι εκτρώσεις.  Δεν ευνοείται η διάπραξη αδικιών, ενώ ο όρκος και ό,τι γίνεται δίκαιο δεν εμποδίζεται.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στους Ιχθείς, συμφέρει η έναρξη πλου ή οδοιπορίας και το εμπόριο σε γη και θάλασσα, και η απόκτηση οτιδήποτε από υγρά και μάλιστα από θάλασσα, και η αλιεία και η θήρα και η ετοιμασία εκστρατειών και οι επιθέσεις εναντίων εχθρών και οι μάχες και η έναρξη συνεργασιών.  Ο γάμος ευνοείται, αλλά η νύφη θα είναι λοιδορός και γλωσσού και μοιχή. Οι οικοδομές δεν ευνοούνται.

 ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ  200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX


 Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.